Lokaal

Nieuwjaarsreceptie Sursum Corda 2024

Op vrijdag 5 januari 2024 vond de nieuwjaarsreceptie van de Christelijke Muziekvereniging Sursum Corda Rijsoord plaats in hun verenigingsgebouw aan de Rijksstraatweg. Tijdens deze bijeenkomst werden de jubilarissen van het afgelopen jaar gehuldigd. De zaal was goed gevuld met leden, vrijwilligers en gasten van de jubilarissen. Voorzitter Marijke Azier opende de receptie met een terugblik op 2023, het eerste jaar sinds de coronapandemie waarin vanaf januari weer normaal gerepeteerd kon worden. Er was een volledig programma met de gebruikelijke concerten en begeleiding van kerkdiensten. Marijke gaf een overzicht van de diverse optredens en de overige vaste en nieuwe activiteiten in 2023, gevolgd door een korte vooruitblik op 2024.

Na een toast op het nieuwe jaar werden de jubilarissen gehuldigd: Johan Verkerk (12,5 jaar lid), Thijs Casteleijn (25 jaar lid), Elselien van Gameren en Liane Janssen (beide 50 jaar lid) en Henk van der Waal (70 jaar lid). Iedere jubilaris ontving een persoonlijke speech en er werden foto’s getoond van hun inzet en activiteiten. Het jubileum van Henk was bijzonder opmerkelijk, aangezien nog nooit eerder een lid het bijzondere aantal van 70 jaar lidmaatschap had bereikt. Na de felicitaties ontvingen alle jubilarissen naast een mooie bos bloemen een speldje en een bijpassende oorkonde.

Het was een gezellige avond, waarin voldoende tijd was om elkaar het beste voor 2024 te wensen. Tussen de speeches door was er gelegenheid om bij te praten en te genieten van de hapjes die rondgedeeld werden.