Lokaal

NL Doet veel goeds in Ridderkerk

Afgelopen weekend waren er op meerdere plaatsen in Ridderkerk diverse groepjes vrijwilligers actief in het kader van NL Doet.

De grootste metamorfose werd gerealiseerd aan de Karper in Drievliet bij de locatie De Bun van Stichting Overburen. Deze locatie bestaat uit zes eengezinswoningen, die binnendoor met elkaar verbonden zijn, zodat er plaats is voor 24 bewoners met een verstandelijke beperking. Het hele weekend waren vele vrijwilligers actief om de hele tuin, het hekwerk, de bestrating en een hele grote overkapping te bouwen. Op vrijdag hadden leerlingen van het Hoornbeeck College uit Rotterdam-Zuid nieuwe tuinmeubels in elkaar gezet en geverfd. De bewoners zelf zorgden voor heerlijke zelfgebakken koekjes. Daarnaast waren medewerkers met aanhang in hun vrije weekend druk met de realisatie van de overkapping, waarin onder andere alle fietsen een plekje kunnen krijgen. Hovenier GKB was er nog aan te pas gekomen om een nieuw en een extra straatje aan te leggen, zodat de bewoners zo naar het groene gedeelte kunnen lopen.

Bij de Reyerheem waren diverse vrijwilligers actief om op alle balkonnetjes nieuwe plantjes te kunnen hangen, zodat de bewoners er weer gezellig bij zitten. Ook werden er pannenkoeken gebakken voor de bewoners. ,,Dit is een leuke klus om te doen, omdat het in 1 dag ook helemaal af is”, aldus een vrijwilligster, die vorig jaar ook al hier actief was.

In de Waalbos waren de vrijwilligers druk om in de natuur diverse verbeteringen uit te voeren. Zo werden er kastjes opgehangen waarin vleermuizen kunnen slapen en werden kanten langs de vijver stijl gemaakt zodat ijsvogels een plek hebben om nestjes in te maken.

Bij de Dr. Schaepmanschool in het Ridderkerkse centrum werd ook twee dagen hard gewerkt door diverse vrijwilligers om de schooltuin te voorzien van een hele nieuwe grote zandbak. Ook werden straatjes verhoogd, hekwerk verstevigd en houtwerk en grind geplaatst. Op vrijdag waren de kinderen van groep 8 met de leerkracht hier mee gestart. Op zaterdag hielpen ouders met hun kinderen mee., zodat alles op tijd klaar zou zijn. Uiteraard was er ook tussendoor even tijd voor een lekker broodje.

Foto’s: Roelie ’t Jong