Lokaal

Nog maar 1% van de grond beschikbaar op Nieuw Reijerwaard

Ook in 2022 was er weer veel animo voor de bouwgrond op Nieuw Reijerwaard. Van de oorspronkelijk beschikbare 96 ha bouwgrond is momenteel nog slechts 1% beschikbaar.

De Gemeenschappelijke Regeling Nieuw Reijerwaard (GRNR) heeft in totaal nu 78% belegd (uitgegeven en in reservering). Over 21% van de beschikbare grond is de GRNR serieus in gesprek over de gronduitgifte. Mocht er nog ruimte vrij komen, dan is ook daar vraag naar. Er staan nog diverse bedrijven op de wachtlijst.

Het bedrijventerrein is al voor een groot deel in gebruik genomen. Naast de bedrijven die al actief waren op Nieuw Reijerwaard, heeft dienstverlener voor de AGF-branche R&M Forwarding dit jaar haar bedrijfspand in gebruik genomen.

Ondernemers op Nieuw Reijerwaard zien duidelijk het belang om agrologistieke bedrijven bij elkaar in een gebied te hebben. De gunstige ligging en het arbeidspotentieel zijn daarnaast belangrijke redenen voor bedrijven om zich te vestigen op het duurzaam ingerichte bedrijventerrein. Dit versterkt uiteindelijk de totale positie van Nieuw Reijerwaard en het overkoepelende Dutch Fresh Port, de naam waar het bedrijventerrein samen met BT-Oost en Verenambacht onder valt.