OBS De Noord is ‘School op Seef’

De openbare basisschool De Noord aan de Bilderdijklaan heeft het verkeersveiligheidslabel ‘School op Seef’ behaald. Het bijbehorende certificaat en bordje werden dinsdagmorgen 6 juli 2021 uitgereikt door wethouder Peter Meij (verkeer).

‘School op Seef ’ is een programma in Zuid-Holland voor een goede aanpak van verkeersveiligheid en verkeerseducatie aan kinderen in de basisschoolleeftijd. Hier worden kinderen in een veilige omgeving op een eigentijdse manier begeleid in hun ontwikkeling tot duurzaam veilige weggebruikers. De Noord besteedt daar in het lesprogramma veel aandacht aan. De school doet ook mee met de actie met rode en groene kaarten. Daarmee hoopt de school dat meer ouders kinderen lopend of fietsend naar school willen brengen.

“Ik ben er trots op dat De Noord laat zien dat veiligheid van hun leerlingen in het verkeer belangrijk is. De Noord is na De Reijer en De Piramide de derde school met het label ‘School op Seef ’. Ik hoop dat nog meer scholen in Ridderkerk dit voorbeeld gaan volgen”, aldus wethouder Meij. In zijn toespraak complimenteerde hij alle docenten en de ouders uit de werkgroep verkeersveiligheid voor hun inzet. “Veilig verkeer begint thuis. Aan verkeersveiligheid moet je elke dagwerken. De Noord doet dat. Top!”

Het programma ‘School op Seef ’ helpt leerlingen van basisscholen om zich veilig en verantwoord te gedragen in het verkeer. School op Seef is een initiatief van het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland.

Foto: Gemeente Ridderkerk