Lokaal

Oliebollenactie gaat als de brandweer

Op de roldeuren van de uitrukremise van de Ridderkerkse brandweerkazerne prijkt de datum 14 oktober 2023 en de website www.oliebollenactieridderkerk.nl. Die dag worden er oliebollen verkocht ten bate van het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis. Ook kunnen de oliebollen vooraf online besteld worden. Dat de actie in de smaak valt blijkt uit het feit dat er inmiddels 2.200 oliebollen besteld zijn. Ook kan er een gift gegeven worden zonder oliebollen te bestellen. Hier is ook al meermaals gebruik van gemaakt. Heeft u nog niet besteld? Bestel snel via de website of kom zaterdagochtend 14 oktober gezellig langs bij de kazerne!

Sophia City Tour

Afgelopen donderdag vond er in het Eramus Medisch Centrum een heftig incident plaats. Dit heeft grote impact op alle betrokkenen. Inmiddels heeft de organisatie besloten dat de Sophia City Tour, waarbij zieke kinderen met hulpverleningsvoertuigen worden opgehaald en naar de Ridderkerkse kazerne zouden komen, niet doorgaat. Een heel begrijpelijke keuze in deze moeilijke periode voor het ziekenhuis.

Updates

De oliebollenactie gaat wel door. Des te meer zijn de brandweervrijwilligers gemotiveerd om een mooi bedrag te kunnen doneren. Belangrijke updates worden ook via Facebook (www.facebook.com/brandweerridderkerk) en Instagram (www.instagram.com/brandweer.ridderkerk) gedeeld.

Foto: Dennis van Wingerden