Lokaal

Oliebollenactie brandweer groot succes

Zaterdag 14 oktober 2023 vond de door de vrijwillige brandweer georganiseerde oliebollenactie ten bate van het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis plaats. Toen de mogelijkheid om vooraf te bestellen via de website donderdagavond om 21:00 werd gesloten stond de teller al op 2.889 oliebollen.

De brandweerlieden gingen de uitdaging aan om 5.000 oliebollen te verkopen om een mooi bedrag aan het kinderziekenhuis te kunnen doneren. Er werd extra uitgepakt om er een succes van te maken. Kinderen klommen in de grote tankautospuit, ze konden zich laten schminken en bezoekers genoten ter plekke van een oliebol met koffie of thee.

Halverwege de ochtend vertrok een tankautospuit naar verzorgingshuis Reyerheem. Hier werden gesponsorde oliebollen uitgedeeld aan de bewoners. Aan het begin van de middag waren ook nog eens alle oliebollen verkocht!

De organisatie kijkt terug op een geweldig succes en wil iedereen bedanken voor hun bijdrage. Op een later moment wordt de opbrengst bekend gemaakt en overhandigd aan het Sophia.