Ondernemers weer ‘in het echt’ bijeen

In Van der Valk Hotel Ridderkerk vond vorige week een ondernemers­ lunch plaats. Nu bijeenkomsten weer mogelijk zijn, geeft de ge­meente ook een vervolg aan de reeks ontmoetingen met Ridder­kerkse ondernemers.

Wethouder Henk van Os (economie) mocht vrijdag tussen de zestig en zeventig plaatselijke ondernemers begroeten. Met de ondernemers is ook hij blij dat het weer mogelijk is om elkaar ‘in het echt’ te ontmoeten. Voordat de maaltijd begon, vertelden drie ondernemers over hun ervaringen gedurende de coronacrisis: Marko Elderson (Netflex, slimmer werken met ICT-oplossingen), Rogier Mazurel (Romaro, schoonmaak en facilitaire dienstverlening) en André van der Linden (Den Otter, kantoorbenodigdheden).

Aan de zaal en presentator Jan Dirk Schouten vertelden ze wat de afgelopen anderhalf jaar heeft betekend voor hun bedrijf. Uit hun verhalen bleek de veerkracht van ondernemers. Naast negatieve ef- fecten van de lockdown zagen de zij ook kansen en nieuwe uitdagingen voor hun bedrijf.

Ook wethouder Van Os blikte terug op de afgelopen maanden. Er is veel werk verzet om ondernemers te ondersteunen in deze moeilijke periode. Zo werd uitstel van betaling voor gemeentelijke heffingen verleend, werd de precariobelasting kwijtgescholden en kwam er een regeling om eigenaren van vastgoed te stimuleren de huurprijs van bedrijfspanden en winkels te verlagen.

Volgende lunch

De volgende ondernemerslunch is op 10 december 2021. De locatie wordt nog bekendgemaakt, onder meer via de nieuwsbrief voor Ridderkerkse ondernemers. Deze kan aangevraagd worden via ondernemen@ridderkerk.nl.

Foto: Gemeente Ridderkerk