Lokaal

Ondersteuning op de weg naar het voortgezet onderwijs

De jongerencoaches van Facet Ridderkerk ondersteunen jongeren bij de overgang naar het voortgezet onderwijs en alles wat hierbij komt kijken.

Bij de leerlingen van groep 8 van het basisonderwijs begint de spanning al langzaam te stijgen. CITO toetsen maken, een musical instuderen maar vooral de spanning van de onwetendheid van het voortgezet onderwijs. Ze zitten in het laatste jaar en moeten een nieuwe school gaan kiezen. Wat kun je verwachten van de middelbare school en hoe gaan de dagen eruit zien?

Voor veel jongeren is bijvoorbeeld de hoeveelheid huiswerk die je krijgt zodra je in het eerste jaar zit een groot struikelblok. Ze hebben nooit eerder huiswerk hoeven plannen en hoe je dat leren nu het best aan kunt pakken, kan ook nog lastig zijn. Het is dan ook goed om alvast te gaan oefenen met het leren plannen. Jongerencoaches Tina en Evina kunnen hierbij ondersteunen door al deze onzekerheden weg te nemen, alle vragen te beantwoorden en de nodige voorbereidingen te treffen zodat zij zelfverzekerd naar de middelbare school gaan!

Gemini College


Meer informatie over het Coaching Point van Facet Ridderkerk? Neem contact op met de jongerencoaches via coachingpoint@facetridderkerk.nl of bel/app met de jongerencoach via Evina: 06 -143 274 03 of Tina: 06 – 119 119 50.