Onderzoek sluipverkeer in Rijsoord

Gemeente Ridderkerk houdt vanaf maandag 20 september 2021 verkeersonderzoek langs en rond de Rijksstraatweg in Rijsoord. De gemeente wil graag weten hoeveel doorgaand verkeer er door Rijsoord rijdt, ook wel sluipverkeer genoemd.

Verder wil de gemeente hiermee onderzoeken hoeveel vrachtverkeer uit de bedrijventerreinen Nieuw Reijerwaard en het Veilingterrein (Dutch Freshport) door dit gebied rijdt. Bewoners ervaren overlast van vrachtverkeer. De gemeente wil deze overlast zoveel mogelijk voorkomen. Het onderzoek loopt tot 10 oktober.

Er worden op meerdere plekken camera’s geplaatst in het gebied van de Rijksstraatweg, Noldijk, Geerlaan en Pruimendijk. Die registreren twee weken lang alle kentekens van langsrijdend verkeer. Als een kenteken binnen een bepaald tijdsbestek twee keer wordt geregistreerd, is het doorgaand verkeer. De kentekens worden niet gekoppeld aan persoonsgegevens. Na afloop van het onderzoek worden de opnames vernietigd.

Verkeersveiligheid

Ook doet de gemeente tussen eind september en half oktober op verschillende plekken in Rijsoord onderzoek naar verkeersveiligheid. We plaatsen camera’s om gevaarlijke verkeersbewegingen te registreren. Het gaat om de rotonde Noldijk – Rijksstraatweg, het kruispunt Rijksstraatweg – Voorweg en het kruispunt Voorweg – Handelsweg. De beelden worden gebruikt om de verkeersveiligheid te verbeteren. Na afloop van het onderzoek worden de beelden vernietigd.