One Voice maakt online Paaspraise

Pasen vieren met een grote groep zit er dit jaar niet in, maar dat hield jongerenkoor One Voice niet tegen. Zij organiseren zaterdag 3 april een online Paaspraise via hun website. Eugerie Rijneveld en Elise Dees vertellen er meer over.

De praise zal onder meer bestaan uit filmpjes van voorgaande jaren. “We zetten alles achter elkaar in een verhaal die past bij deze tijd”, zegt Rijneveld. Achter de schermen hebben ze gekeken wat voor zoveel mogelijk mensen aansprekend zou zijn. “We proberen met iedereen rekening te houden.”

Dirigent 

De filmpjes van voorgaande jaren met inbegrepen liederen, worden afgewisseld met Bijbelzang. “Er zitten geen nieuwe liederen in deze praise, omdat we niet konden samenkomen en repeteren.” Daarnaast konden ze de deze thuis ook niet opnemen. “We hebben nu oudere filmpjes gedaan en er een aantal nieuwe aan toegevoegd”, zegt Dees.
Er is wel gerepeteerd, maar vooral online. “We oefenden elke vrijdag. Dat is even wennen, want de dirigent is de enige die alles hoort.” Dees geeft wel aan dat het fijn is om, ondanks de aangepaste wijze, toch nog samen bezig te zijn.

Dynamiek 

Het concept van een online praise was rond Kerstmis al een succes. “Toen keken er veel mensen online mee. Bovendien wil je in deze tijd actief zijn met elkaar en het koor erbij betrekken. Op deze manier lukt dat”, zegt Dees.

Beiden dames missen het live optreden heel erg. “Dan hoor je elkaar en de dynamiek ook echt. Daarnaast is het ook fijn als het publiek geniet.”
Voor nu moeten mensen volstaan met online. “We willen met dit thema uitdragen dat Jezus niet alleen toen leefde, maar in deze tijd ook nog aanwezig is. Je ziet hem niet en soms merk je er niets van, maar hij is er wel”, sluit Rijneveld af.

De praise begint om 20:00 uur. Via de website (jongerenkooronevoice.nl) kom je bij het YouTube kanaal. De leden laten weten dat je via de Facebook en Instagram kan laten weten hoe je het vond. 

Dit verhaal was te beluisteren bij het radioprogramma Prettig Weekend. Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Luister dan elke zaterdag naar Prettig Weekend van 10:00 tot 12:00 uur of luister naar de herhaling op de maandagavond van 19.00 tot 21.00 uur via RTV Ridderkerk. Terugluisteren is ook mogelijk via ‘Uitzending gemist’ in de app of op de site.