Ongeval A15 Ridderkerk, hond in leven terug gevonden

Zaterdagavond 27 augustus 2022 heeft rond 18.30 uur een ongeval plaats gevonden op de A15R, t/h van hectometerpaal 73.3., vlak voor de Noordtunnel. Hierbij waren meerdere voertuigen betrokken en is opgeschaald naar een middel hulpverlening.

Een van de voertuigen was op zijn kop terecht gekomen. Drie ambulances, twee tankautospuiten en twee officieren van dienst (brandweer en GGD) werden samen met diverse politiemensen bij dit incident ingezet.

Rond 19.30 uur werd gemeld dat het incident meester was en alle slachtoffers bevrijd waren uit de voertuigen. Twee slachtoffers zijn per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Wat hun verwondingen zijn en wat de oorzaak is, is op dit moment niet bekend.

In een van de voertuigen zat ook een hond Guus. Die is van het ongeval weg gelopen. Niet bekend is of de hond inmiddels alweer is gevonden.

Rond 20.00 uur kon de brandweer de plaats van het ongeval verlaten. De politie heeft verder onderzoek gedaan en zijn de betrokken voertuigen afgevoerd.

Update: Vanuit het ziekenhuis heeft de bazin van de hond Guus een grootscheepse zoekactie via sociale media opgezet. Dit had tot gevolg dat er in Hendrik Ido Ambacht en Ridderkerk massaal werd gezocht. Dit had uiteindelijk een positief resultaat. Zondagmiddag 28 augustus 2022 rond 16.00 uur is de hond terug gevonden. Omdat vermoed werd dat het dier een gebroken pootje had is het naar een dierenarts gebracht. Guus maakt het inmiddels naar omstandigheden goed. De politie heeft verder onderzoek gedaan.