Onthulling logo Chr. Muziekvereniging Harpe Davids

Na een kort muziekoptreden en een welkomstwoord door de voorzitter mevrouw Sevenhuysen onthulde mevrouw Vermaat het logo voor het 100 jarig jubileum, bij het clubgebouw van Harpe Davids aan de Kerkweg in Ridderkerk. 

Harpe Davids is op 20 mei 1920 opgericht. De eerste leden zijn gestart in fanfare bezetting in de Dr. Kuijperschool. In 1924 vond de omzetting plaats naar harmonie bezetting. Tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft de vereniging officieel stil gelegen, omdat Harpe Davids zich niet wilde aansluiten bij de, door de bezetters ingestelde, cultuurkamer. Na de start in 1945 is Harpe Davids begonnen aan diverse uitbreidingen. In 1953 werd voor het eerst opgetreden met drumband. Deze werd gevolgd door een jeugdorkest, jeugddrumband en majorettes. Deze laatste twee zijn evenals de drumband door gebrek aan belangstelling opgeheven. 

Ook werd zaterdag oud dirigent Jos den Boer gehuldigd voor het feit, dat hij 12 jaar lang het orkest leiding had gegeven en benoemd tot Ere-Dirigent. 

Op 29 mei wordt er een tentoonstelling over Harpe Davids geopend in de Oudheidkamer van Ridderkerk aan de Kerksingel. 
Op vrijdag 11 september treedt Harpe Davids op onder de Pagodetent in het Winkelhart van Ridderkerk en op 14 november geeft Harpe Davids haar jubileumconcert in de kerk de Levensbron aan de Jan Luykenstraat. 
Meer informatie over Harpe Davids is te vinden op haar website via de link harpe-davids.nl.

Door Erik Jonkman