Ontraceerbare stankklachten Ridderkerk

Vrijdagavond 5 maart is rond 19.22 uur de brandweer opgeroepen voor een zwavel en rotte eieren lucht rond de Amaliastraat en Nassaustraat in Ridderkerk – Slikkerveer. Later bleken er ook meldingen te komen uit de gehele wijk Slikkerveer. De klachten bestonden onder andere uit benauwdheid, kortademig en hoofdpijn klachten. Ook de adviseur gevaarlijke stoffen en Officier van Dienst kwamen naar Ridderkerk.

Aangezien er niet direct een oorzaak gevonden kon worden is ook contact opgenomen met D.C.M.R. Niet veel later, rond acht uur, kwamen er ook klachten binnen uit andere delen van Ridderkerk. De brandweer is ook in die wijken gaan meten. Gelijktijdig is er ook contact opgenomen met Rijkswaterstaat om te kijken of er wellicht een schip als veroorzaker van de stank kan worden kon gevonden.

Rijkswaterstaat heeft echter aangegeven dat dit niet het geval was. Mogelijk zou de oorzaak ook gevonden kunnen worden in werkzaamheden van boeren in de Lekpolder. De milieudienst doet hier verder onderzoek naar. Omdat de geur rond 20.30 uur steeds minder werd is de inzet afgebroken en zijn de hulpdiensten weer ingerukt. Of er later nog een oorzaak/veroorzaker zal worden gevonden moet worden afgewacht.