Lokaal

Ontruiming zwembad De Fakkel

Partij 18Plus maakt zich grote zorgen omtrent de veiligheid van de bezoekers en het personeel van Zwembad De Fakkel. Ook in de voorjaarsvakantie was het raak volgens de Partij 18Plus, maar was de sluiting van het zwembad op de warmste dag van het jaar toch wel een tegenvaller voor de bezoekers, die op zoek waren naar verkoeling.

Op de facebookpagina van de partij schrijft het, het volgende:
,,Zwembad De Fakkel was deze week weer het toneel van meerdere incidenten met op zaterdag als absolute dieptepunt een algehele ontruiming door de politie.

De reacties van bezoekers liegen er niet om: “Vechtende groepen lopen kleine kinderen omver”, “Het is wachten op een verdrinking door het slechte toezicht” en “Ik ga hier nooit meer heen”.

Voor Partij 18PLUS is de maat vol. Aanstaande raadsvergadering willen we van het college weten welke maatregelen er getroffen gaan worden om bezoekers veilig van het Ridderkerkse zwembad gebruik te kunnen laten maken en wanneer het pasjessysteem om raddraaiers buiten de deur te houden ingevoerd gaat worden.”

Zaterdag stond op de Facebookpagina van de Fakkel dat het buitenbad en ligweide gesloten waren in verband met technische storingen. Dit bericht met zeer veel verontwaardigde reacties van bezoekers is inmiddels van de Facebook pagina verwijderd.