Lokaal

Op bezoek bij woningbouwverenigingen

Wist u dat er in Ridderkerk meer dan één woningbouwvereniging bestaat’? Naast Wooncompas – de nieuwe naam van Woonvisie – zijn dat woningbouwvereniging Bolnes en woningbouwvereniging Samenwerking Slikkerveer. Wethouder Marco Oosterwijk (volkshuisvesting) bracht de twee kleinere corporaties onlangs een kennismakingsbezoek. Op 21 juni was hij op bezoek bij de vereniging in Bolnes, die 36 woningen verhuurt. 

lets groter is woningbouwvereniging Samenwerking Slikkerveer. Wethouder Oosterwijk sprak met de enige medewerkster, Linda van der Sluis, die kantoor houdt aan de Willemstraat. De corporatie heeft een bezit van 137 eengezinswoningen, 32 seniorenwoningen en 1 winkel. De huurwoningen aan de Beiersestraat. Amaliastraat, Juliana van Stolbergstraat en de Willemstraat zijn alle sociale huurwoningen. 

De vereniging, die het resultaat is van een fusie van twee afzonderlijke verenigingen, bestaat in oktober honderd jaar. In die eeuw is er veel gebeurd op het gebied van de volkshuisvesting. De Slikkerveerse corporatie was de eerste in Ridderkerk, die huizen liet bouwen met een inpandig toilet en zonder bedstee. In plaats van die bedstee kregen de huurders van destijds een los ledikant. 

Bron: Gemeente Ridderkerk