Lokaal

Open dag Trelleborg druk bezocht 

Trelleborg Ridderkerk B.V. sluit deze zomer haar deuren op de huidige historische locatie in het centrum van Ridderkerk. Het succesvolle bedrijf dat gespecialiseerd is in het bedenken en ontwikkelen van unieke oplossingen voor complexe projecten zoals tunnels en windenergieparken op zee gaat verder op een andere locatie in de regio. Zaterdag 27 januari konden omwonenden en andere geïnteresseerden een uniek kijkje nemen aan de Verlengde Kerkweg 15 in Ridderkerk.

Toekomstplannen voor het terrein worden momenteel gemaakt. Trelleborg wilde inwoners daarom de kans geven om nu nog een kijkje te nemen achter de deuren van de voormalige fabriek. De open dag bood ook gelijk kans om kennis te maken met betrokkenen bij de toekomstige herontwikkeling van het gebied. Bezoekers konden hun wensen en ideeën voor de toekomstige wijk delen met stedenbouwkundig bureau Urhahn en gedelegeerd ontwikkelaar Realfort, die namens Trelleborg de planvorming begeleiden. 

De open dag van Trelleborg trok enorm veel bekijks. Bezoekers konden een kijkje nemen in de fabriekshallen, waar langs de route een mini-tentoonstelling met historische foto’s van deze locatie was opgesteld. De Oudheidkamer had deze prachtige beelden beschikbaar gesteld. Wethouders Kees van der Duijn Schouten en Henk van Os waren zaterdagochtend ook aanwezig op de open dag. Ze kregen, net als de vele bezoekers, een rondleiding over het terrein. “Het is mooi om te zien dat het idee om op het terrein een aantal woningen te laten landen op zoveel enthousiaste reacties kan rekenen,’ aldus de bestuurders.

De in 1879 geopende fabriek verwacht halverwege 2024 te verhuizen en haar deuren op deze centrumlocatie definitief te sluiten. Trelleborg wil graag een ontwikkelplan opstellen dat gedragen wordt door de gemeente Ridderkerk en de overige grondeigenaren en belanghebbenden binnen het plangebied.