Lokaal

Open Dutch Fiber zet glasvezelnetwerk Ridderkerk verder open

T-Mobile en Open Dutch Fiber zijn in 2022 gestart met de aanleg van glasvezel in Ridderkerk. Glasvezelnetwerkbeheerder Open Dutch Fiber (ODF) heeft recentelijk nieuwe overeenkomsten gesloten voor de levering van diensten over het glasvezelnetwerk van ODF met een drietal operators; Fiber Operator, de Fiber Groep en Weserve.

Hiermee krijgen bewoners en bedrijven in veel meer gebieden, zoals Ridderkerk, een grotere keuzevrijheid. De drie operators bedienen namelijk meerdere providers zoals Freedom Internet, TriNed, SNLR.nl, Fiber.nl, Fiber Zakelijk, Quinnect, Teleplaza, Multifiber, ONVI, Stipte en RapidXS.

Het verder openstellen van het netwerk draagt bij aan de missie van Open Dutch Fiber om in 2025 2 miljoen huishoudens te hebben aangesloten op hun open glasvezelnetwerk en het bieden van keuzevrijheid aan alle Nederlandse adressen.

Het Nederlandse internetbedrijf Freedom Internet heeft pre-orders gestart voor een glasvezelverbinding via het Open Dutch Fiber-netwerk. Deze dienst is momenteel beperkt beschikbaar in enkele regio’s, waaronder Ridderkerk.

Tot nu toe genoot T-Mobile in deze regio’s van een exclusiviteitsrecht, dat vervalt een jaar na de ingebruikname van het netwerk. Dit is nu het geval, waardoor het glasvezelbedrijf Open Dutch Fiber nu toestemming heeft om internetdiensten te leveren in deze gebieden.

Het gigabitabonnement, dat naar verwachting 51 euro per maand zal kosten, belooft hoge internetsnelheden en betrouwbare verbindingen. Dit is een belangrijke ontwikkeling voor Ridderkerk, aangezien het de digitale infrastructuur van de gemeente zal verbeteren en mogelijk nieuwe kansen zal bieden voor zowel particulieren als bedrijven in de regio.

Meer details over de exacte beschikbaarheid en de start van de dienstverlening worden nog verwacht.