Lokaal

Opening distributiecentrum Picnic in Ridderkerk

Online supermarkt Picnic heeft op woensdag 2 augustus 2023 zijn tiende Nederlandse distributiecentrum in gebruik genomen op bedrijventerrein Nieuw Reijerwaard in Ridderkerk. Met een vloeroppervlak van 42.000 vierkante meter is het een van de grootste van Europa.


Picnic neemt vandaag een deel van het gebouw in gebruik, om de sluiting van het distributiecentrum in Rotterdam-Albrandswaard op te vangen. Daarvan liep na vijf jaar het huurcontract af. Zo’n 600 medewerkers gaan vanuit de nieuwe locatie tienduizenden orders per week verzamelen, een aantal dat op korte termijn moet verdubbelen.


In een later stadium wordt de locatie in Ridderkerk uitgebreid tot een gedeeltelijk gerobotiseerd distributiecentrum dat de volledige oppervlakte gebruikt en waar 200.000 orders per week verzameld worden voor klanten in Brabant, Zeeland en Zuid-Holland. Door het inzetten van slimme technologie kunnen medewerkers efficiënter en ergonomischer werken.


In het laatste kwartaal van dit jaar opent Picnic ook nog een gedeeltelijk gerobotiseerd distributiecentrum in Dordrecht, om van daaruit nog meer klanten in Brabant en Zuid-Holland te kunnen bedienen. Dit krijgt een vloeroppervlak van ruim 30.000 vierkante meter, waarmee het een van de grootste distributiecentra van het bedrijf in Nederland wordt. Het nieuwe distributiecentrum is gelegen op bedrijventerrein DistriPark Dordrecht, direct aan de A16. Het biedt straks werk aan 300 tot 500 mensen.


De compacte elektrische wagentjes waarmee Picnic bezorgt zijn milieuvriendelijk, stil en staan niet in de weg. Mede-oprichter Michiel Muller: “Door de boodschappen thuis te laten bezorgen via slimme melkboerrondjes besparen klanten een hoop tijd en daarnaast stoten ze ook minder CO2 uit door niet meer met de auto naar de supermarkt te rijden.” Picnic maakt daarnaast een einde aan voedselverspilling, omdat het alleen levensmiddelen inkoopt die daadwerkelijk door klanten zijn besteld.


Op 7 juli 2021 werd de distribtiehub in Ridderkerk Slikkerveer in gebruik genomen. vanaf volgende week wordt deze hub bevoorraad door het nieuwe distributiecentrum op Nieuw Reijerwaard.


RTV-Ridderkerk was erbij en maakte een impressie. Deze wordt dagelijks vanaf woensdag 2 augustus tot en met zondag 6 augustus 2023 meermalen in de middag en avond uitgezonden bij TV Ridderkerk op elk oneven heel uur. Het programma is het hele weekend te zien om 15.00, 17.00, 19.00, 21.00 en 23.00 uur.

TV Ridderkerk is te zien op het digitale Ziggo kanaal 46 (mediabox) en kanaal 336 (CL+ module), KPN kanaal 1377, T-Mobile kanaal 767, Tele2, Vodafone, Solcon en via de mobiele APP RTV-Ridderkerk.


Video: Wendy Harreman
Foto’s: Wessel Dekker