Lokaal

Opening Expositie De Vervreemding

Op 13 oktober opende Wilma Impelmans, de tentoonstelling De Vervreemding. Op deze tentoonstelling wordt het werk geëxposeerd van Roberto Caradonna en Redmer Hoekstra, die bij de opening aanwezig waren.

De tentoonstelling heet ‘De Vervreemding’ omdat de geëxposeerde schilderijen en tekeningen afbeeldingen hebben, die van het normale afwijken en/of stof tot nadenken geven. 

Roberto Caradonna is een kunstenaar met een missie. Op zijn schilderijen gemaakt met olieverf op linnen, wil hij meer inhoud geven aan het woord mens en de mens uit zijn geïsoleerde en vereenzaamde positie laten komen , los van zichzelf en de natuur om meer te gaan verbinden. 
Op enkele schilderijen worden hedendaagse voorwerpen, zoals laptops en symbolen van Facebook en Twitter afgebeeld. 

Redmer Hoekstra werkt vanuit zijn onbegrensde fantasie. Met Fineliners combineert hij verschillende onderwerpen tot een geheel. Zo combineert hij een schildpad met een schaakspel en noemt het resultaat op de tekening een schaakpad. En tekent hij een kameleon met een vliegdekschip op zijn rug, waarbij de vliegtuigen zijn vervangen door vliegen, die gereed staan om op te stijgen. 

De tentoonstelling is tot en met 9 november te bezichtigen bij Galerie Studio Imspa aan de Scheepsmakerstraat 23 in Ridderkerk, tijdens de openingstijden: donderdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

Door Erik Jonkman