Opening expositie Tuinvereniging Ridderspoor ?

Vrijdagavond 15 maart was de officiële opening in de Oudheidkamer Ridderkerk van de expositie Tuinvereniging Ridderspoor. De opening werd verricht door Netty Rotterdam, die in haar toespraak aandacht schonk aan de 25 jarige geschiedenis van de tuinvereniging. 

Ook bedankte ze mevrouw Elly Smelik voor haar inzet voor de tuinvereniging en mevrouw Ada Burgerhout van de Oudheidkamer voor haar hulp bij het opzetten van de expositie. Er werd stil gestaan bij de doelstelling van de tuinvereniging, die tot doel heeft om met mensen, die plezier in tuinieren hebben gezamenlijk activiteiten te organiseren. 

Dit kan zijn: door elkaars tuinen te bekijken, het onderling ruilen van stekken en zaden, het gezamenlijk inkopen van planten en tuinmaterialen, het bijwonen en organiseren van lezingen en het bezoeken van tuinen in binnen en buitenland. Voor het bezoeken van tuinen, heeft men onlangs een reisorganisatie benaderd, die gespecialiseerd is in het organiseren van reizen naar speciale tuinen. Deelname hieraan staat open voor leden en niet leden van Tuinvereniging Ridderspoor. 

In de tentoonstelling wordt niet alleen aandacht geschonken aan de geschiedenis van de tuinvereniging, maar is ook werk te zien van plaatselijke kunstenaars met het thema Tuin. 

De expositie is te bezichtigen tot 17 april in de Oudheidskamer Ridderkerk aan de Kerksingel 26 te Ridderkerk.

Foto’s: Erik Jonkman