Opening Expositie werk van Karin Touw en Mark Isarin

Zondagmiddag werd door Martin Impelmans in de galerie Studio Imspa de tentoonstelling geopend met kunstwerken van Karin Touw en Mark Isarin. Zij waren voor deze gebeurtenis naar de Galerie gekomen. 

Alhoewel Karin en Mark twee verschillende soorten kunst maken, Karin schildert en Mark fotografeert, hebben zij ook overeenkomsten, zoals dat zij bij de opbouw van hun kunstwerk met laagjes werken en herinneringen oproepen aan oude tijden. 

Karin Touw heeft haar opleiding gevolgd aan de Pedagogische Academie en de Hoge School voor de Kunsten en de Academie voor Beeldende Kunsten “Willem de Koning”in Rotterdam. Karin is een kunstenaar in hart en ziel, haar werk is geïnspireerd door verweerde muren uit de oudheid en mediterrane landen. Haar schilderijen bevatten vele lagen verf, door schuurtechnieken, verschillende soorten papier, en andere materialen ontstaan diepte en structuur in haar werk. 

Mark Isarin heeft zijn opleiding gevolgd aan de KoninklijkeAcademie voor Beeldende Kunsten in Den Haag, bij ToBe in Dordrecht en aan de Foto-Academie in Amsterdam. Mark schildert met licht. Hij laat zich inspireren door de schilders uit de Gouden Eeuw. Bij zijn foto’s gaat hij uit van een beeld, dat hij in zijn hoofd heeft. Hierbij voegt hij 3 tot 8 foto’s tot 1 geheel samen, waardoor deze foto’s een emotie oproepen en een verhaal vertellen. 

De expositie is tot 19 januari 2020 tijdens de openingsuren te bezichtigen bij Galerie “Studio Imspa” in Ridderkerk. 

Door Erik Jonkman