Lokaal

Opening IJsselmondse Knoop in beeld

De toegang tot het agro/vers/food-logistieke bedrijventerrein Nieuw Reijerwaard en de andere terreinen van Dutch Fresh Port is in de afgelopen anderhalf jaar grondig verbouwd. Terwijl het verkeer gebruik kon blijven maken van het verkeersplein, is gewerkt aan extra rijstroken, verbeterde aansluitingen op de omliggende wegen, extra opstelstroken en fietsonderdoorgangen onder de Verenambachtseweg en de Verbindingsweg. 

Deze werkzaamheden gingen voor de weggebruikers (onder wie veel fietsende scholieren), bedrijven en omwonenden gepaard met afsluitingen en omleidingen. 
Om te vieren dat dit allemaal achter de rug is, was iedereen welkom op zaterdag 1 juli tussen 11 en 14 uur op het voormalige werkterrein tussen de IJsselmondse Knoop en Van der Valk Hotel Ridderkerk. 

Guus Bok was de presentator bij de opening van de vernieuwde IJselmondse knoop. Hij sprak met Gert Jan Metselaar van de Gemeenschappelijke Regeling Nieuw Reijerwaard, Pieter Ahsman van de Koninklijke Wegenbouw Stevin, Wethouder Lennart van der Linden uit Barendrecht en Wethouder Henk van Os uit Ridderkerk.

Ook sprak hij met kunstenaar Marcus Debie, die met zijn team van kunstenaars de beide fietstunnels heeft voorzien van mooi geschilderde figuren. Een bijkomende moeilijkheid was, dat de wanden van de fietstunnels schuin lopen. Ook hadden zij bij het schilderen last van stof en bij regenbuien van het regenwater, dat door de fietstunnels stroomde. 


Verder sprak Guus Bok met oud-wereldkampioen wielrennen Leontien van Moorsel over een gezonde leefwijze en over fietsen.


Hierna opende Leontien de fietstunnels door op een rode knop te drukken, waarna een groep kinderen op versierde fietsen door de fietstunnel reed onder begeleiding van het Dutch Bicycle Orchestra uit Eindhoven. 


De aanwezigen werden uitgenodigd om door de fietstunnels te wandelen en de beschilderde wanden te bekijken.   


Er waren activiteiten voor jong en oud, zoals een springkussen en verschillende foodtrucks. Bezoekers konden de IJsselmondse Knoop van grote hoogte bekijken vanuit een reuzenrad. 

Foto’s: Erik Jonkman