Lokaal

Openingsweek Summer Events druk bezocht

De eerste week van Summer Events 2018 is vorige week afgesloten met een uitstapje naar Skateland Rotterdam. Deze week genoten meer dan 300 kinderen, tieners en jongeren van diverse workshops, sport- en spelactiviteiten en uitstapjes. We blikken terug op de eerste week.

Vlotten bouwen

Maandag: Maak je eigen slijm – Vlotten bouwen
Op maandag 16 juli ging Summer Events van start met de splinternieuwe activiteit Maak je eigen slijm. Met 70 deelnemers bleek dat zelf slijm maken dé rage van 2018 is. Er moest zelfs een extra workshop georganiseerd worden!

De eerste sportieve activiteit stond in het teken van overleven. Er werd afgetrapt met Vlotten bouwen. Met enkel vier tonnen, een paar balken en touw hebben de deelnemers met minimale aanwijzingen een al dan niet drijvend vlot gebouwd.

Dinsdag: Kleuterdans & Hiphop – Fotoshoot – Suprisebios
Op dinsdagochtend 17 juli stonden Kleuterdans & Hiphop op het programma. Beide workshops werden aangeboden door Servicebureau Onderwijs & Cultuur en Building Arts. Met veel aandacht voor fantasie werd de basis van het dansen aangeleerd. Voor veel deelnemers een nieuwe ervaring en voor een aantal gesneden koek, maar voor iedereen erg leuk om te doen. In De Loods werden tegelijkertijd prachtige foto’s gemaakt tijdens de workshop Fotoshoot met hairextensions. Aan het einde van de echte fotoshoot kregen de meiden een leuke goodiebag mee naar huis.

De tweede dag werd afgesloten met de Suprisebios in De Bibliotheek AanZet. Ruim 30 deelnemers keken, onder het genot van een zakje chips en drinken, naar de animatiefilm Zambezia.

Woensdag: Rondleiding Brandweer – Discobowlen
Woensdag 18 juli stonden er 23 deelnemers op de stoep van de brandweer voor een rondleiding door de brandweerkazerne. Met dank aan Wijnand Punt en zijn collega’s hebben de deelnemers van alles geleerd. Hoogtepunt was letterlijk de ladderwagen, waarop de deelnemers maar liefst 30 meter de lucht in werden gebracht. Het afsluitende rondje in de brandweerauto zullen de deelnemers ook niet snel vergeten.

Wijnand vertelt…

Uiteraard kan tijdens Summer Events Discobowlen bij De Theetuin niet ontbreken. Deze traditionele activiteit was helemaal vol en de deelnemers hebben wederom genoten. Er werd gebowld met discomuziek en diverse spectaculaire lichteffecten.

Kruisboogschieten

Donderdag: Taarten versieren – Instawalk – Kruisboogschieten
Na het succes van vorig jaar werd op donderdag 19 juli opnieuw de workshop Taarten versieren aangeboden. De voorgebakken bescuittaarten konden gevuld worden met fondant, marsepein en andere eetbare versiersels. De taarten mochten natuurlijk mee naar huis genomen worden.

Tijdens de Instawalk bij De Bibliotheek AanZet werd een wandeling gemaakt waarbij de deelnemers handige tips kregen over het maken van foto’s met een smartphone. De foto’s werden later nog eens bewerkt met de app Instagram. 

Avontuurlijke deelnemers konden eind van de middag Kruisboogschieten. Onder begeleiding van medewerkers van Facet Ridderkerk werd er een uur geschoten. Een aantal deelnemers zijn de pijlen nu nog aan het zoeken..

Vrijdag: Skateland Rotterdam
De eerste week van Summer Events werd afgesloten met een uitstapje naar Skateland Rotterdam. Eén van de grootste indoor skateparken van Europa met 15.000 bezoekers per jaar. De deelnemers konden gebruik maken van alle materialen: inline-skates, skateboards, BMX en steps. Natuurlijk waren alle deelnemers goed beschermd tegen eventuele ongelukjes.

Voor de laatste updates omtrent Summer Events adviseert Facet Ridderkerk iedereen om de website https://facetridderkerk.nl/sport-en-bewegen/activiteiten/vakantie-activiteiten/ en de Facebookpagina @FacetRidderkerk in de gaten te houden. Op Facebook worden ook foto’s van de activiteiten gedeeld. Er wordt al uitgekeken naar de komende activiteiten!