Lokaal

Operatie Steenbreek gaat voor minder steen en meer natuur

Meer natuur in uw tuin en tegelijkertijd een betere opvang van regenwater in de bodem? Dat kan door wat tegels uit uw tuin te halen.

Maar hoe zit dat in de openbare ruimte? We hebben wegen en paden nodig om op te rijden of te lopen. Maar niet alle verharding heeft een duidelijke functie. Misschien kan het wel wat minder op bepaalde plaatsen. Daarom vroegen wij u voor de zomervakantie om locaties aan te geven waar u de verharding wel zou kunnen missen.

Goede suggesties

Er zijn diverse ideeën binnengekomen waar de gemeente mee aan de slag gaat. Sommige plannen moeten nog nader worden vormgegeven. Daarbij worden de bewoners uiteraard betrokken. Een aantal voorbeelden:
– In het Sonnet is veel verharding, hier liggen kansen voor vergroening.
– Bij het herinrichten van speelplaatsen meer groen aanbrengen.
– Iets leuks doen met voormalig scoutingterrein achter de Geerlaan en het voormalig Hak-terrein.
– Perkjes rondom bomen in Willemstraat inplanten.

Bekijk uw eigen wijk

Binnenkort zijn er weer wijkschouwen. Elders op deze pagina ziet u wanneer er een wijkschouw in uw wijk is. Tijdens zo’n schouw wordt onder andere gekeken naar het onderhoud van de openbare ruimte. Er kan ook worden gekeken naar verharding die mogelijk kan worden vervangen door groen.

Inspiratie voor uw groene tuin

Er zijn vele mogelijkheden om uw tuin te ‘vergroenen’. En het hoeft niet duur of moeilijk te zijn. Een groene tuin betekent niet per definitie meer werk. De mate van onderhoud kunt u zelf sturen door de juiste beplanting te kiezen. Operatie Steenbreek betekent ook niet dat u uw hele tuin moet gaan verbouwen. Elke tegel eruit is al winst, echt alle beetjes helpen. Doet u ook mee?

Op www.ridderkerk.nl/steenbreek vindt u meer informatie en handige links.