Opnieuw vertraging voor nieuwe skatebaan Sportlaan Ridderkerk

Het terrein ligt al maanden startklaar, maar helaas moeten Ridderkerkse skaters nog langer geduld hebben. De levering van de nieuwe elementen voor het skatepark aan de Sportlaan is opnieuw uitgesteld.

Dat heeft ermee te maken dat twee van de drie fabrikanten in de coronacrisis failliet zijn gegaan. De overgebleven producent neemt de orders over, maar heeft het daardoor erg druk. “We vinden het enorm spijtig. De skaters die hebben meegedacht, zijn geïnformeerd. Zij vinden het jammer, maar hebben er begrip voor. Ze zijn blij dat er goed met hen gecommuniceerd wordt’’, vertelt wethouder Peter Meij.

De verwachting is dat de nieuwe elementen in september geplaatst kunnen worden.In november werd het terrein al leeggehaald. De oude elementen kwamen uit 1998. Ze waren versleten en nodig aan vervanging toe. In december werd het terrein geasfalteerd en moest de nieuwe ondergrond goed uitharden.

De levering werd twee keer uitgesteld. Inmiddels zijn wel de tafelvoetbaltafel en voetvolley gearriveerd. In overleg met de gebruikers van de skatebaan is er een nieuw ontwerp gemaakt voor het terrein. Er is rekening gehouden met zowel de ervaren gebruikers als beginners en met wie de baan met een step wil gebruiken. De nieuwe elementen zijn gemaakt van beton. Dat heeft een langere levensduur en vraagt minder onderhoud dan de oude metalen elementen. Het is bovendien egaler, waardoor het prettiger skate.