Lokaal

Oproep vrijwilligers voor natuurwerk en organiseren natuuractiviteiten in Waalbos

Regelmatig organiseert Stichting Natuurbeheer Waalbos natuurwerkdagen en natuuractiviteiten in het Waalbos en in bezoekerscentrum de IJsvogel.

De stichting is op zoek naar mensen die af en toe eens een ochtendje willen helpen met natuurwerk of die willen helpen bij het organiseren van natuuractiviteiten. In eerste instantie gaat het om handjes om het werk uit te voeren, mensen te ontvangen, begeleiden workshops en cursussen, mee te helpen met jeugdactiviteiten en mee te denken over leuke nieuwe activiteiten. Maar ook mensen die zelf activiteiten willen oppakken of coördineren zijn welkom.

Het doel is natuur weer dichter bij de mensen te brengen door ze te laten zien wat er allemaal dichtbij huis te zien is, hoe mooi dat is en hoe waardevol.

Wilt u eens komen kennis maken dan doet de stichting zaterdagochtend 5 november 2022 mee aan de landelijke natuurwerkdag. Die dag gaat men aan de slag met weghalen van wilgen langs de watergang. 

Stichting Natuurbeheer Waalbos (SNW) is opgericht in januari 2015 en maakt in samenwerking met Staatsbosbeheer middels beheer, recreatie en educatie het Waalbos tot een interessant natuurgebied te maken waar iedereen van jong tot oud in de toekomst graag naar toe zal gaan. De Stichting richt zich met name op specifiek beheer om het gebied aantrekkelijker te maken. 

Wilt u helpen of langs komen dan kunt u zich aanmelden via info@onswaalbos.nl Gereedschap en handschoenen verzorgt de Stichting. Oude kleding is wel handig. De groep verzamelt zich tussen 8.45 en 9.00 uur in bezoekerscentrum de ijsvogel. Er wordt gewerkt tot ca 13.00 uur met tussendoor een pauze voor koffie, thee en limonade en eindigen met een broodje.