Lokaal

Oude herinneringen komen boven in Reyerheem

Op vrijdagmiddag 17 maart 2023 werd de Herinneringsroute Reyerheem op het Ontmoetingsplein van Aafje Reyerheem geopend en was er na afloop een optreden van Shantykoor Rotterdam.

Voordat de Herinneringsroute Reyerheem in de tuin van het verzorgingshuis in Drievliet gelopen kon worden kregen alle deelnemers in het restaurant eerst wat te drinken met wat lekkers erbij. Lilian Sprong, projectleider Dementievriendelijk Ridderkerk gaf het startsein om de route met Ridderkerkse herinneringen te lopen in de tuin van het Reyerheem.

Een groot aantal bewoners, maar ook bezoekers uit de wijk kwamen langs voor het ophalen van fraaie herinneringen van vroeger. Oude foto’s van het Ridderkerk van toen konden via een route door het gebouw worden bekeken. Aan het einde van de route kregen alle deelnemers een fraai boekje met foto’s, zodat thuis nog eens alles nagekeken kan worden.

Het was zelfs zo druk, dat het bordje ‘vol’ op de deur moest worden aangebracht, waardoor er van een groot succes gesproken kan worden.

Aan het einde van de middag werd een optreden verzorgd door Shantykoor Rotterdam, dan vele bekende zeemansliederen ten gehore bracht. Uiteraard wisten de bezoekers deze liedjes uit volle borst mee te zingen.

Deze middag werd georganiseerd als samenwerking van Dementievriendelijk Ridderkerk en Ontmoetingsplein Aafje Reyerheem. Op dementievriendelijkridderkerk.nl vindt u informatie over dementie, een geheugentest en antwoorden op veelgestelde vragen. Heeft u vragen over Dementievriendelijke Ridderkerk, dan kunt u deze stellen via e-mail: info@dementievriendelijkridderkerk.nl of per telefoon via 0180 – 432350.

Een impressie van dit evenement kunt u aanstaande dinsdagmorgen terugluisteren in het radioprogramma ‘Seniorentijd’ van Radio Ridderkerk tussen 10.00 en 12.00 uur.

De uitzendingen van Radio Ridderkerk zijn te beluisteren via de ether op 105.7 FM en wereldwijd via internet: www.rtvridderkerk.nl. Daarnaast is Radio Ridderkerk ook te beluisteren via TV Ridderkerk, via Ziggo Mediabox kanaal 912, Ziggo met CL+ module op kanaal 363, KPN kanaal 1377, T-Mobile kanaal 767, Tele2, Vodafone kanaal 2129 , via de RTV-Ridderkerk APP en de TuneIn app.

Foto’s: Roelie ’t Jong.