Lokaal

Oudheidkamer zoekt ‘Verhoeven’

Bijna ieder jaar organiseert de werkgroep Genealogie van de Stichting Oud Ridderkerk twee familiedagen waarop een echte Ridderkerkse familienaam centraal staat. Voor dit jaar is gekozen voor de naam “Verhoeven”.

Deze familiedagen zijn in principe gepland op vrijdag 6 en zaterdag 7 november. De heer Jan Kooij van de werkgroep is al bezig met het benaderen van personen met deze achternaam. 

Alle Verhoevens die worden achterhaald wordt gevraagd of zij gegevens willen c.q. kunnen verstrekken over hun ouders, grootouders en wellicht ook nog verder terug in de tijd. Ook houdt de werkgroep zich aanbevolen voor oude foto’s, trouwboekjes en dergelijke. Er worden van dit materiaal scans gemaakt en bij de stichting opgeslagen. Het is de bedoeling dat er tijdens de familiedagen een kleine tentoonstelling met de documenten en foto’s met stamboom van de Verhoevens wordt gepresenteerd.

De werkgroep hoopt ook contacten te kunnen leggen met dochters die van oorsprong de naam Verhoeven dragen. Mogelijk kunnen zij zelf bellen met de Oudheidkamer. Tel. 0180-430615. Er zijn altijd wel leden van de werkgroep in het museum aanwezig op de woensdag, donderdag en zaterdagmiddag.