Lokaal

Overval aan Tarbot en Dillenburgplein

Het was flink raak donderdagavond 8 augustus. Er werden meldingen gedaan van twee overvallen op verschillende plekken, een aan de Tarbot in Drievliet en een anderhalf uur later aan het Dillenburgplein.

Iets voor 21.00 uur kwam er een melding bij de politie binnen van een woninginbraak aan de Tarbot. De intentie van de verdachte was er vandoor te gaan op zijn scooter, maar door dapper optreden van de buren kon hij worden gestopt. Hij kwam te vallen en ging daarna te voet ervandoor. De politie ging met meerdere eenheden op zoek en kon de verdachte snel aanhouden in het Oosterpark.

Volgens een getuige heeft de overvaller het slachtoffer gesommeerd om haar portemonnee af te staan. De politie kon dit niet bevestigen en houdt het op een familiekwestie.Dillenburgplein

De tweede melding was om ongeveer 22.15 uur en was van een overval op de snackbar aan het Dillenburgplein in Slikkerveer. De politie was snel ter plaatse met kogelwerende vesten aan en namen getuigeverklaringen op. De dader zou er vandoor zijn gegaan met een klein bedrag uit de kassa.

De forensische opsporing en de recherche zijn ter plaatse geweest om sporenonderzoek te doen. Een videospecialist van de politie heeft de bewakingsbeelden veiliggesteld. 

De politie is nog op zoek naar de verdachte. Heeft u iets gezien of gehoord of heeft u camerabeelden? Bel dan het telefoonnummer 0900 8844.

Dit bericht zal mogelijk worden aangevuld.