Lokaal

Overweldigende belangstelling Avond4daagse Ridderkerk

Maandag 22 mei 2023 is de Avond4daagse van start gegaan in Ridderkerk. Op het parkeerterrein in het Reyerpark hadden bijna 2000 lopers zich verzameld. Het is 75 jaar geleden dat de Avond4daagse voor het eerst gehouden werd.


Het startsein werd gegeven door kinderburgemeester Meike Oosterwijk, burgemeester Marco Oosterwijk en voorzitter Avond4daagse Jolanda Muntz.


Klokslag 18.30 uur vertrok de stoet richting Slikkerveer en de lopers werden muzikaal uitgezwaaid door de Hooi en strokapel Harmonie Slikkerveer. Het weer was prachtig en er waren veel korte broeken en shirts met korte mouwen te zien bij de lopers.


Het gekozen thema dit jaar is FEEST! Niet alleen de Avond4daagse viert feest, ook Stichting Evenementen Ridderkerk (waar de werkgroep Avond4daagse onderdeel van is) viert haar 50-jarige jubileum. De Avond4daagse viert dit tijdens het evenement zelf, maar ook door de tentoonstelling “In de voetsporen van de Avond4daagse’. Deze is van 7 juni tot 22 juli 2023 te bezoeken in de Oudheidkamer.


Foto’s: Wessel Dekker