Özlem Aral vult Burgerwissellijst met symbolisch kunstwerk

Na een periode, waarin het door de Corona maatregelen stil was rond de Burgerwissellijst, heeft Özlem Aral de Burgerwissellijst gevuld met een van haar kunstwerken. 

Het kunstwerk is uit verschillende voorwerpen samengesteld. Het magnetische bord op de achtergrond, waarop in laagjes met epoxylagen, fimo-deeg en acrylverf de zee en bloemen zijn afgebeeld. Özlem vertelde dat de gezichten van een man en vrouw, die doordat zij magnetisch aan het bord vastzitten, op het bord verplaatst kunnen worden. Zo kunnen zij elkaar aankijken als teken van liefde of elkaar de rug toe keren als teken van onenigheid. 

Ook de rij met schelpen heeft voor Özlem een speciale betekenis, zij staan voor haar symbool voor de verborgen gevoelens van mensen. Zoals de zee haar kleurrijke schelpen onder het water verbergt, verbergen de mensen hun ware gevoelens voor elkaar. 

Verder staan de zee, de schelpen en de bloemen symbool voor de natuur en de harten voor de liefde, die volgens Özlem waardevoller zijn dan materiële zaken. 

Door Erik Jonkman