Lokaal

Panattoni start ontwikkeling groot distributiecentrum in Ridderkerk

Panattoni Nederland start met de ontwikkeling van een distributiecentrum in Ridderkerk. Het distributiecentrum van circa 40.000 m2 wordt gerealiseerd op een herontwikkelingskavel van 6 hectare aan de Ringdijk in Ridderkerk.

In het najaar van 2020 wordt gestart met het bouwrijp maken van het terrein dat gelegen is op het bedrijventerrein Donkersloot, dichtbij Ridderhaven en het containertransferium. Het nieuwe dc wordt geheel naar de Breeam Very Good standaard gebouwd. Naar verwachting wordt het complex eind 2021 opgeleverd.

Tweede project

Jeroen Gerritsen, algemeen directeur Panattoni Nederland vertelt: ‘In de zeven maanden dat Panattoni in Nederland actief is, zijn wij gestart in Roermond met de ontwikkeling van circa 43.000 m2 en daar voegen wij nu dit tweede prominente project aan toe. De coronacrisis heeft voor een acceleratie gezorgd in de ontwikkeling van het bestellen via internet en de pakketbezorgdiensten. De vraag naar dit type stedelijke locaties neemt daardoor fors toe en wij willen aan die vraag graag tegemoet komen. Wij zijn daarom op zoek naar transformatielocaties zoals hier in Ridderkerk om op deze behoefte in de markt te kunnen inspelen.’