Lokaal

Pannaveldje naar het Erasmuspark

Gemeente Ridderkerk is bezig met de voorbereidingen voor de ontwikkeling van Driehoek Het Zand. Het pannaveld wordt deze week verplaatst naar het Erasmuspark.

In februari zijn de werkzaamheden begonnen voor het bouwrijp maken van het gebied. Het terrein binnen het projectgebied is leeggemaakt, het oude bruggetje, het puindepot en de bomen en struiken zijn verwijderd en afgevoerd. Het parkeerterrein is verwijderd en het fietspad langs de Vlietlaan wordt half maart aangelegd. Het watersysteem wordt aangepast met het graven van nieuwe en het dempen van bestaande watergangen. Het terrein wordt op hoogte afgewerkt en stukken van het terrein worden voorbelast.Veldjes

De balspeelveldjes (het trapveld en pannaveld) zijn verwijderd. In het naastgelegen Erasmuspark ligt een recent opgeknapt trapveld. Ook het pannaveld wordt deze week verplaatst naar het Erasmuspark, zodat de kinderen toch gebruik kunnen maken van het pannaveld.

Ontwikkeling

In deelgebied Driehoek Het Zand komt een park met drie gebouwen met energiezuinige appartementen en eengezinswoningen met tuin en terras. Er komen 133 woningen, een buitensportveld, speeleiland en een ontmoetingsplek.

Erasmuspark in Ridderkerk ’t Zand