Lokaal

Pas op voor de reuzenberenklauw

In Ridderkerk komt een nare plant voor: de reuzenberenklauw. Zolang de plant nog groen en niet verdroogd is, kan aanraking tot brandwonden leiden. De gemeente maait de planten en steekt de wortels af, zodat ze uiteindelijk niet meer terugkomen. Vermijd contact, ook al zijn ze afgemaaid.

Er zijn in Nederland twee soorten berenklauw: de gewone en de reuzenberenklauw. De gewone soort levert over het algemeen geen problemen op. Wilt u berenklauw uit uw eigen tuin verwijderen? Draag beschermende kleding en handschoenen! De reuzenberenklauw kan wel vier meter hoog worden. Hij bloeit in de zomer met grote witte bloemschermen en is te herkennen aan gekartelde bladeren. Op de dikke stengels zitten rode vlekken, in tegenstelling tot de gewone berenklauw.

Niet aanraken
Berenklauw geeft alleen overlast als u deze aanraakt. Waarschuw kinderen daarvoor en leer ze de plant te herkennen. Ook is het verstandig om op plaatsen waar de planten groeien, uw hond kort aan de lijn te houden.

Melding maken
Ziet u een reuzenberenklauw? Laat het weten via www. ridderkerk.nl > Melding buitenruimte, telefoonnummer (0180) 451 234 of WhatsApp 06-11 87 06 87.