Peiling Ondernemersklimaat 2019

Enkele weken geleden zijn de resultaten van de Peiling Ondernemers Klimaat (POK) opgehaald. Voor deelname zijn alle ondernemingen in Ridderkerk benaderd. Van de totale populatie van 3.500 ondernemers hebben er uiteindelijk 160 de enquête ingevuld.

De resultaten zijn aangeleverd aan de website www.waarstaatjegemeente.nl. Zodra de cijfers zijn verwerkt op de site kunt u de nieuwste resultaten van de gemeente Ridderkerk vergelijken met het landelijke beeld, maar ook met bijvoorbeeld met de ons omringende gemeenten.

Het algemene beeld is dat er stapsgewijs vooruitgang geboekt wordt. Uiteraard zijn er individuele ondernemers met slechte ervaringen, maar gemiddeld genomen gaat het best goed. Een belangrijke graadmeter is bijvoorbeeld het cijfer voor het Ondernemersklimaat. In 2016 kreeg Ridderkerk een 6,3, nu is het een 6,7. Het gemiddelde in Nederland is overigens 6,29. Een mooie stap, maar we willen meer. Vandaar dat er ook met alle resultaten aan de slag gegaan wordt om ervoor te zorgen dat Ridderkerk de volgende keer nog beter op de kaart staan als ondernemende gemeente.

Voor vragen over dit onderzoek, kunt u een mail naar de gemeente sturen.