Plaatsen van GFT-cocons in de wijken van Ridderkerk

De uitrol van de nieuwe minicontainers is in oktober 2019 afgerond en de inwoners maken al een aantal weken gebruik van deze nieuwe containers.

Vanaf 1 januari 2020 gaan ook inwoners van de hoogbouw hun GFT-afval scheiden. De gemeente Ridderkerk is daarom nu bezig met het plaatsen van GFT (groente, fruit en tuinafval) -cocons en GFE (groente, fruit en etensresten)-boxen in de diverse woonwijken.

De uitrol van de GFT­cocons gebeurt in drie stappen. Eerst worden de hulzen geplaatst, deze zitten nu nog op slot. Vervolgens worden de bijpassende containers in de hulzen gezet. Tot slot worden de GFT-cocons ontsloten. Vanaf januari 2020 zullen de GFT-cocons klaar zijn voor gebruik. Tot die tijd kunt u uw GFE afval op de gebruikelijke manier aanbieden.

GFT-cocon

Bewoners op de begane grond in de hoogbouw maken in in de huidige situatie gebruik van één of meerdere gft containers. In de nieuwe situatie krijg men geen mini-containers meer, terwijl die voor hun tuinafval wel nodig kunnen zijn. Hoe kunnen zij nu hun GFT afval gescheiden aanbieden?

Woont u op de begane grond in de hoogbouw en hebt u daarom een tuin en maakt u nu ook gebruik van een mini-container voor GFT-afval dan zal BAR afvalbeheer per situatie bekijken wat voor u de meest geschikte oplossing kan zijn.

GFE (groente, fruit en etensresten)-box

Het kan zijn dat uw GFT minicontainer omgewisseld wordt voor een nieuwe GFT minicontainer. Maar het zou ook kunnen zijn dat de GFT cocon in de omgeving van uw appartementencomplex een betere oplossing voor u is. Met uw pasje heeft u alleen toegang tot de gft-cocons (alleen voor hoogbouw) in uw buurt.