Lokaal

Plus supermarkt Vlietplein ontruimd, schoorsteenbrand Koolmees Ridderkerk

Vrijdagmiddag 15 december 2023 zijn rond 13.05 uur de hulpdiensten opgeroepen voor een incident in de Plus supermarkt op het Vlietplein. Midden in de winkel was een leiding van een koelinstallatie afgebroken, waardoor koolstofdioxide CO2 de winkel in spoot.

Het personeel heeft direct goed gehandeld door de winkel te ontruimen en de hulpdiensten te bellen. De brandweer heeft de omgeving veiliggesteld en het winkelend publiek en personeel van de supermarkt opgevangen.

Er zijn acht mensen met prikkelende ogen nagekeken door de ambulance; zij hoefden niet mee naar het ziekenhuis. Een monteur heeft, samen met de brandweer, de installatie veiliggesteld. Rond 14.15 uur kon de winkel weer overgedragen worden aan de eigenaar. Er moesten toen nog wel reparaties worden uitgevoerd.

Rond 15.30 uur is de supermarkt weer opengegaan voor het publiek. Het CO2 lek was inmiddels gerepareerd.

Rond vijf uur zijn de hulpdiensten vrijdagmiddag 15 december 2023 opnieuw opgeroepen. Dit maal zou het een schoorsteenbrand aan de Koolmees betreffen. Onderzoek leverde een andere uitkomst op. Het betrof een beetje rook van de open haard. De brandweer heeft nog wel het rookkanaal gecontroleerd maar trof verder geen brand aan. Rond half zes konden de hulpdiensten weer inrukken.