Bij het zien van deze aankondiging gaan vele harten van zestigers, zeventigers en tachtigers sneller kloppen in Ridderkerk en omgeving. Het is een aankondiging van PopArt uit 1972. Aart Roffel, de man die PopArt heeft opgericht, haalde een aantal bekende bands naar de Electrozaal in Slikkerveer voor het First Valentine Festival. 

“Zoals altijd was de zaal weer afgeladen en wij, Ridderkerkse jongeren vonden dat heel gewoon. Maar het was natuurlijk niet gewoon. Aart Roffel zorgde ervoor dat de Ridderkerkse jeugd niet naar de ‘grote stad’ hoefde om uit te gaan of om goede bands te zien.”

In de Electrozaal, de Electrokantine en de Postiljon was er eind jaren zestig en begin jaren zeventig een enorme reeks van bekende en onbekende beatgroepen om in de ‘poptempel’ van Slikkerveer op te treden. PopArt was net zo bekend als Club 192 of Paradiso. Wie waren er allemaal bij PopArt?  Van The Bintangs tot The Swinging Soul Machine en van The Golden Earrings tot The Zipps, The Motions, After Tea, Shocking Blue, Focus, Cuby and the Blizzards, The Free en zo kan er nog wel even doorgegaan worden. Maar ook minder bekende – regionale- bands kregen hun podium bij PopArt. Wat denk je van The Fab, Heatwave. Double UC Sound, maar ook lokale bands zoals The Triffits, The Jumping Dynamites en Evening Glow. 

“En wij waren erbij. Het waren fantastische jaren. Vele vriendschappen, verkeringen en huwelijken zijn eruit voortgekomen en we gerust kunnen vaststellen dat iedereen die ooit eens bij PopArt was, dit een hartstikke leuke ervaring vond.”

Paul Matthijssen, Nico Bravenboer, Kees Sanders en Bas den Otter willen PopArt weer laten herleven. Via Facebook willen zij oude herinneringen ophalen. Wie was wie ook alweer en weet je nog van dat optreden? Foto’s, artikelen, posters, herinneringen. Alles wat er boven water kan komen van PopArt is leuk en welkom.

Oude tijden herleven! Wie meer wil lezen over de ReuniePopArt gaat naar facebook.com/ReuniePopArt.