Lokaal

Portus Farelcollege in Tv-programma ‘Rachel Valt Binnen’

Donderdag 9 november 2023 werden er in het onderbouwgebouw van Portus Farelcollege aan de Kastanjelaan 50 opnames gemaakt voor het Tv-programma ‘Rachel Valt Binnen’. Er werden twee items opgenomen.

Het gaat om opnames van het derde seizoen van Tv-programma ‘Rachel Valt Binnen’, die te zien zullen zijn in het voorjaar van 2024 op Zapp, NPO 3.

Het eerste item is een gesprek met ex-crimineel Jonathan. Hij is op jonge leeftijd in het criminele circuit terecht gekomen en heeft zelfs bij een Amerikaanse gang gezeten. Inmiddels heeft hij zijn leven omgegooid en geeft hij voorlichting op scholen. Vanuit zijn ervaringen kan hij heel goed met jongeren in gesprek gaan over wat de gevaren zijn en hoe je op tijd hulp kunt vragen.

Het tweede item gaat over de VR game ReAction. Een interactieve game over o.a. de gevolgen van messengeweld. Tijdens de game kunnen er verschillende keuzes gemaakt worden die elk voor een ander verloop van het spel zorgen. Deze game is speciaal voor jongeren gemaakt en we willen dan opnames maken van het spel en hun reacties op het spel.

Een groep brugklasleerlingen van het Portus Farelcollege hebben aan de opnames meegedaan.