Lokaal

Première Novembernacht maakt indruk

Afgelopen zaterdag ging de musical Novembernacht voor een volle zaal in première in theater het Plein te Ridderkerk. Lange tijd is er hard gewerkt door creatives Gijs van Winkelhof, Petra Visser en Lyzette Havinga om een verhaal te creëren waarin het gevoelige thema van het stuk op de gewenste wijze tot uiting zou komen. De cast heeft de musical krachtig neergezet, zo bleek afgelopen weekend. 

Het verhaal over twee Syrische kinderen die vluchten uit hun land en in de westerse wereld een nieuw leven opbouwen toont de contrasten tussen twee uitersten. ‘Ik denk er eigenlijk nooit zo over na, maar na het kijken van de musical besefte ik wel meer wat andere jongeren van mijn leeftijd meemaken en hoe goed ik het hier heb.’ vertelt een jonge bezoeker na afloop van de show. ‘De reacties van de bezoekers zijn overweldigend, we hopen een groter publiek met deze boodschap te bereiken.’ zegt schrijver en regisseur Lyzette Havinga. 

De Syrische invloeden in de muzikale invulling van Gijs van Winkelhof en Petra Visser zijn prachtig in afwisseling met de liedjes die gaan over de beleving van jongeren in onze wereld, menig bezoeker werd geraakt door de muziek. 

De Dutch Junior Musical Academy wil haar voorstelling Novembernacht graag voor scholieren gaan opvoeren, waarmee zij bewustwording van het thema onder jongeren wil vergroten. Voorlopig staan er nog twee voorstellingen in Ridderkerk gepland, op 10 en 11 november, daarna zal er gekeken worden naar de mogelijkheid om meer shows te plannen.
Tickets zijn verkrijgbaar via www.musicalacademy.nl. Voor meer informatie kijk op www.djma.nl.