Priklocatie sporthal de Wissel Ridderkerk langer open

In de maand juni kon men zich op 14 locaties in de regio laten vaccineren, in de drukste weken heeft GGD Rotterdam-Rijnmond 14.000 prikken per dag gezet. In totaal zijn er al bijna 1 miljoen prikken gezet in de regio. Nu een hele grote groep mensen al is gevaccineerd, worden in de maanden juli en augustus steeds minder mensen geprikt. Daarom vaccineert de GGD in juli nog op 10 locaties. Vanaf eind juli wordt het aantal vaccinatielocaties verder afgebouwd.

Afbouw locaties

Begin juli sluiten de locaties Lansingerland, Maassluis, Nissewaard en Sommelsdijk. Daarna volgen Barendrecht, Van Nelle Fabriek Rotterdam, Albrandswaard, de locatie aan de kade van het SS Rotterdam en Vlaardingen. Exacte data zijn hiervan nog niet bekend, maar in deze volgorde sluiten de locaties vanaf eind juli tot en met augustus.

Dit betekent dat de locaties in Ridderkerk, Hellevoetsluis, Capelle aan den IJssel, Schiedam en Schuttersveld in Rotterdam nog als laatste openblijven gedurende de grote vaccinatiecampagne .

Priklocatie sporthal de Wissel Ridderkerk

Het aantal locaties wordt afgebouwd, zodat de GGD snel en efficiënt kan vaccineren en daarbij ook het personeel optimaal kan inzetten. In de volgorde van afbouw wordt rekening gehouden met o.a. geografische dekking en de populariteit van een locatie bij het publiek. De exacte planning blijft afhankelijk van de landelijke vaccinatiestrategie.

Monitoren

Veel vaccinatielocaties die sluiten worden afgebouwd en weer in gebruik genomen voor de reguliere activiteiten, zoals sport- en beweegactiviteiten, evenementen of parkeren. Er zijn ook locaties die wel worden gesloten, maar nog niet afgebouwd. Deze locaties worden mogelijk later nog gebruikt om specifieke doelgroepen te vaccineren, zoals arbeidsmigranten.

GGD monitort de situatie voortdurend in de regio. Als zij in de zomermaanden zien dat het nodig is om gericht in gebieden te vaccineren, dan organiseren zij daar lokaal maatwerk voor, bijvoorbeeld met mobile units of wijkgebouwen.

Vragen of een afspraak maken?

Als u vragen heeft over de locaties in de regio Rotterdam-Rijnmond, bel dan: 010 – 443 80 31. Heeft u vragen over het maken van een vaccinatieafspraak? Kijk dan op www.coronavaccinatie.nl of bel 0800-1351. Afspraken voor locaties worden landelijk geregeld. Tussen de eerste en een tweede prik zit minimaal 4 weken. Het kan daarom voorkomen dat de tweede prik op een andere locatie wordt ingepland, omdat de eerste locatie ondertussen gesloten wordt.

GGD Rotterdam-Rijnmond kan afspraken niet plannen, wijzigen of annuleren. Bel 0800-7070 of kijk op Prikuitnodiging en afspraak | Vaccinatie tegen het coronavirus | Rijksoverheid.nl.