Priklocatie sporthal de Wissel Ridderkerk nog maar beperkt open

Priklocatie sporthal de Wissel Ridderkerk is niet meer 7 dagen per week open. Dat heeft onder andere te maken met het afnemende aantal prikafspraken. Deze locatie is nu zo’n 3-4 dagen per week open, en de GGD zorgt er in principe voor dat de afspraken op die dagen worden ingepland.

Op dagen dat de priklocatie dicht is zouden er geen afspraken gepland moeten staan. Het kan incidenteel mis gaan (het blijft mensenwerk), bijvoorbeeld omdat ze via het landelijke callcenter iemand op een dag inplannen dat sporthal de Wissel gesloten is.

Elke dag dat Priklocatie sporthal de Wissel Ridderkerk open is wordt gecheckt of er toevallig mensen zijn ingepland op de dagen dat sporthal de Wissel niet open is. Die mensen worden dan nagebeld door de GGD, tot zij hen gesproken hebben om de afspraak te verplaatsen. Als dat niet lukt wordt ook een SMS-je gestuurd.

Ook plaatst de GGD een bericht bij de ingang van deze locatie. Mensen mogen de eerstvolgende dag dat de priklocatie open is langskomen voor de prik. Of er wordt een nieuwe afspraak gemaakt.

De GGD krijgt eigenlijk nauwelijks signalen dat dit niet goed gaat, maar maandag 9 augustus 2021 stonden er toch verschillende mensen voor een gesloten deur en deze mensen konden met onverrichter zaken huiswaarts keren..

Het maakt voor de werking van het vaccin niet zo uit dat mensen later gevaccineerd worden Als de minimale tijd tussen twee prikken maar aangehouden wordt, dan werkt de tweede prik als een booster voor de reactie na de eerste prik. Uiteraard wil de GGD wel dat iedereen zo snel mogelijk volledig gevaccineerd is.

De verwachting is dat medio september priklocatie sporthal de Wissel Ridderkerk gaat sluiten maar dat is nog niet formeel besloten.