Lokaal

Proeflokaal Bregje sluit deuren

Sinds 1 juni 2024 zijn de deuren van Proeflokaal Bregje aan het Koningsplein definitief gesloten. Reden voor de sluiting zijn een betreurenswaardig conflict tussen horecagroep Club Culinair (o.a. Bregje en La Cubanita) enerzijds en de franchisenemers anderzijds. Hierdoor is de overeenkomst tussen beide partijen opgezegd.

Bregje en het naastgelegen La Cubanita waren beiden van dezelfde franchisenemer. De sluiting geldt echter alleen voor Bregje. Voor La Cubanita wordt wel een andere franchisenemer gezocht, maar de deuren zijn nog gewoon open.

Het hoofdkantoor meldt dat de voormalig franchisenemers nog een huurovereenkomst hebben lopen en gedurende die tijd zelf invulling geven aan het pand. Volgens de oud-franchisenemers zullen er in het pand geen activiteiten meer zijn. Het pand zal volgens hen verkocht worden maar aan wie is nog onduidelijk. 

De vestiging van Bregje draaide prima, aldus het hoofdkantoor. Van een faillissement is  absoluut geen sprake. Voor zover hen bekend is het personeel bij andere locaties ondergebracht. Sluiting van Bregje Ridderkerk heeft geen gevolgen voor andere vestigingen van dit bedrijf.

Foto’s: Eric Harreman