PvdA wil einde aan overlast van truckers bij Handelsweg

Verschillende ondernemers die zijn gevestigd aan de Handelsweg en op Cornelisland geven aan veel overlast te ervaren van internationale vrachtwagenchauffeurs die (andere) bedrijven aan de Handelsweg en op Cornelisland, Nieuw Reijerwaard en Veren Ambacht bezoeken. De overlast bestaat eruit dat chauffeurs zeer regelmatig, soms zelfs meerdere nachten, in hun vrachtwagen overnachten. Zij laten daarbij veel rommel achter en doen bij gebrek aan (voldoende) voorzieningen hun behoefte op straat. Daarnaast parkeren de chauffeurs hun vrachtwagen midden op straat en laten zij de motor lang draaien. Met name op het doodlopende gedeelte van de Handelsweg wordt veel overlast ervaren. 

Ondernemers vragen regelmatig aandacht voor de overlast bij de gemeente Ridderkerk, maar hebben het gevoel dat concrete actie uitblijft. Daarbij komt dat op gedane meldingen vaak geen terugkoppeling volgt. Bovendien zijn zij bezorgd dat naar mate zich meer bedrijven vestigen op Nieuw Reijerwaard, de overlast verder zal toenemen. De parkeerplaatsen en voorzieningen op Cornelisland zijn niet toereikend en een truckparking op Nieuw Reijerwaard is pas voorzien in 2023. Reden voor de PvdA Ridderkerk om schriftelijke vragen te stellen aan het Ridderkerkse college over deze overlast. 

PvdA-fractievoorzitter Jeroen Rijsdijk: ‘‘Het college heeft recent laten weten samen met de GRNR de mogelijkheid te onderzoeken om dit jaar, in afwachting van de truckparking, een tijdelijke vrachtwagenparkeergelegenheid op Nieuw Reijerwaard te realiseren. We vinden het echter belangrijk dat er nu al alles aan wordt gedaan om de overlast te verminderen, bijvoorbeeld door het aanspreken van bedrijven met veel verkeersbewegingen, het beter informeren van chauffeurs over truckparkings in de omgeving en door extra surveillance en handhaving van politie en boa’s.’’