Lokaal

Quooker gaat uitbreiden op Nieuw Reijerwaard

Op donderdag 30 november 2023 tekenden Niels en Walter Peteri, mede-oprichters van Quooker, en Lennart van der Linden, voorzitter van de Gemeenschappelijke Regeling Nieuw Reijerwaard (GRNR), een koopovereenkomst voor 9,1 hectare bouwgrond. Quooker gaat een volledig duurzaam bedrijfscomplex bouwen met hoofdkantoor, fabriek en distributiecentrum.

Quooker wil graag verder groeien en ziet daar op Nieuw Reijerwaard genoeg kansen voor. Met de nieuwe vestiging op het bedrijventerrein kan Quooker dicht bij de huidige vestigingen in Ridderkerk blijven en op die manier het huidige personeel behouden. In het voorjaar van 2024 wordt gestart met de bouw van het pand. Naar verwachting neemt Quooker het pand begin 2026 in gebruik.

Het bedrijf, bekend van de kokendwaterkraan, maar inmiddels ook bezig met gekoeld, gefilterd en bruisend water, heeft grootse plannen op Nieuw Reijerwaard en bouwt aan een ‘vriendelijke fabriek’. “Het gebouw wordt ontworpen met als uitgangspunt BREEAM Outstanding-certificaat”, vertelt Niels Peteri. Daarmee moet Quooker een voorbeeld worden op het gebied van duurzaamheid. “Daarnaast wordt het een fijne en gezonde werkomgeving, in een gebouw met een lage footprint in grond- en energiegebruik.”

“Quooker past met het oog op duurzaamheid, innovatie en werkgelegenheid perfect op Nieuw Reijerwaard”, aldus Lennart van der Linden. “Het ontstaan van Quooker leest als een spannend verhaal, van een uitvinding ontwikkeld in de kelder door Henri Peteri tot een bedrijf dat vanuit Dutch Fresh Port klaar is om de rest van de wereld te veroveren! Dit is een samenwerking om trots op te zijn.”

Op de foto boven, van links naar rechts: Gert-Jan Metselaar (directeur GRNR), Lennart van der Linden (voorzitter GRNR), Niels en Walter Peteri (mede-oprichters Quooker).