Lokaal

Quooker start bouw op Nieuw Reyerwaard

Op maandag 13 mei 2024 startte Quooker de bouw van een fonkelnieuw, duurzaam logistiek gebouw op bedrijventerrein Nieuw Reijerwaard (op de grens van Ridderkerk en Barendrecht). De start werd hiervoor gegeven door Niels en Walter Peteri, de zonen van Henri Peteri, die de bedenker van de bekende Quooker kraan (die alles kan) is.

In de eerste fase van de bouw wordt het distributiecentrum/magazijn gebouwd. Dit wordt een gebouw van 30 meter hoog. Het wordt een compact gebouw met een plintgevel van kalkhennep en veel groen in, op en rondom het gebouw. Op het dak worden zonnepanelen geplaatst. Ook wordt er een dieptewaterpomp geïnstalleerd, waarmee warmte en kou kunnen worden opgeslagen om het gebouw te kunnen koelen of verwarmen. Ook worden op het dak en rondom waterbuffers geplaatst, die regenwater kunnen opvangen, dat daarna kan worden gebruikt voor de bewatering van planten en bomen, alsmede het doorspoelen van de toiletten.

Een drumband speelde voor de officiële start muziek en begaf zich al spelend tussen de toeschouwers door, waarvan enkele werden uitgenodigd om mee te spelen.


Ridderkerk werd vertegenwoordigd door wethouder Henk van Os en Barendrecht werd vertegenwoordigd door wethouder Lennart van der Linden, die aan Quooker een cheque aanboden, voor het maken van een luchtfoto door een gerenommeerd bedrijf.


Daarna was het de beurt aan enkele personeelsleden van Quooker, die een boom planten.


Vervolgens werd de eerste paal van Quooker Logistics in de grond geslagen, voor een sterk fundament. Dit is de eerste van in totaal 1689 heipalen.


Voor de ontwikkeling van het nieuwe bedrijfspand werkt Quooker samen met Bouwbedrijf Cordeel Nederland, Swisslog Magazijnautomatisering. Het ontwerpteam bestaat uit Architectenbureau Group A, Studio INA MATT, de Urbanisten en WSP voor de constructie en A. de Jong Groep voor de installatietechniek.

Het plan is dat Quooker het nieuwe pand begin 2026 in gebruik neemt. In de toekomst worden de overige fasen van dit project gerealiseerd.

Foto’s: Erik Jonkman