Lokaal

Rabobank deelde € 180.000 uit

Op woensdag 24 april 2019 werd in Theater het Kruispunt in Barendrecht de uitreiking gehouden van de Rabobank Clubkas Campagne.

In totaal werd door de Rabobank IJsselmonde-Drechtsteden onder 265 clubs en verenigingen een bedrag van maar liefst € 180.000,- verdeeld. In de afgelopen maand konden de leden van de bank stemmen op hun favoriete club of vereniging.

Voor de in het theater aanwezige vrijwilligers van de aangemelde clubs was het een spannend moment. Welk bedrag zou hun club krijgen? De uitreiking werd geopend met een gedicht van Toos van der Linden-Los van de Ridderdichters, die dit jaar 10 jaar bestaan. Daarna traden nog enkele verenigingen op, zoals de Kids-Bizz. Ook werden nog enkele extra creativiteitsprijzen uitgereikt, zoals het Ridderkerkse gospelkoor Share, dat € 250,- extra verdiende. Ook werd er nog een geluksprijs van € 250,- verloot, die naar De Zalmhaven uit Hendrik-Ido-Ambacht ging. Daarna mochten alle clubs hun gouden cheque open maken. RTV-Ridderkerk kan een bedrag van € 724,75 tegemoet zien en daar was voorzitter Hans Magito heel blij mee: ,,Hartstikke fijn dat er zoveel op ons gestemd hebben, daar zijn we zeer blij mee”.

Voorzitter Hans Magito en 2e penningmeester Kas Cornelissen.

Het hoogste bedrag werd in de wacht gesleept door het Barendrechtse Hospice de Reiziger (€ 7.213,56), gevolgd door Hospice de Cirkel uit Hendrik-Ido-Ambacht (€ 4.669,52).
Het complete overzicht: Clubs en verenigingen

Foto’s Arjan ’t Jong