Rabobanken gaan samen verder

Op 1 maart 2019 gaan Rabobank Drechtsteden en Rabobank Ridderkerk Midden-IJsselmonde samen verder als Rabobank IJsselmonde-Drechtsteden.

De ledenraden van beide banken gaven hier op 16 januari groen licht voor. Dankzij de samenvoeging staat er een sterke bank die klaar is voor de toekomst. De klant van morgen én overmorgen verwacht een andere aanpak dan we vandaag als lokale banken bieden. Door samen te gaan, kunnen we de kwaliteit van onze regionale dienstverlening verhogen, onze bank toekomstbestendig en financieel krachtig maken. Bovendien kunnen we nog meer coöperatieve betekenis hebben als één bank voor de hele regio Dordrecht, Zwijndrecht, Alblasserdam, Papendrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Ridderkerk, Barendrecht, Heerjansdam en Rhoon.


Herkenbare gezichten

De directie van de Rabobank IJsselmonde-Drechtsteden bestaat uit René Kerstens (directievoorzitter en directeur Bedrijven) en Paul Mallee (directeur Particulieren). Samen bepalen zij de koers. De samenvoeging leidt ook tot een nieuwe samenstelling van de Raad van Commissarissen (RvC). De voorzitter van de RvC is per 1 maart 2019 Frank Verhoeven. De overige leden van de RvC zijn Aad Smits, Jessica van Wingerden, Jacob Klink en Cees de Wijs.

De huidige 48 ledenraadsleden worden per 1 maart 2019 benoemd als lid van de nieuw te vormen ledenraad.

https://www.youtube.com/watch?v=HIpsqKQ-LZw&feature=youtu.be