Reacties opgehaald over ontwerp Sint Jorisplein

Pal naast de draak op het Sint Jorisplein stond woensdag 11 mei 2022 een kraam van de gemeente. ‘Denk mee’ gaf de vlag ernaast al aan.

Tijdens de eerste bijeenkomst op 30 maart zijn reacties verzameld op de eerste drie schetsen. Op basis van die reacties en alle reacties die online gegeven zijn, heeft het ontwerpbureau een concept ontwerp gemaakt. Vorige week woensdag was de mogelijkheid het ontwerp te komen bekijken en er iets van te vinden.

Er kwamen veel mensen langs om hun mening te geven over dit concept ontwerp. Voor de kinderen waren er kleurplaten. Ook konden zij met stoepkrijt tekenen waar en wat zij graag op dit plein zouden zien. Zij dromen onder meer van roze bestrating en een trampolinepark.

Overige suggesties van bezoekers waren onder meer bankjes met beter zitcomfort, de inrichting zodanig dat er geen scooters meer over het plein rijden en goed nadenken over de plek van een podium.

In september komt de kraam nog een keer terug met het ontwerp dat voor besluitvorming door de raad wordt aangeboden.

Het ontwerp is te zien via ridderkerk.nl/nieuw-ontwerp-st-jorisplein. Hier kunt u ook digitaal uw reactie achterlaten op het concept ontwerp.