Lokaal

Recyclen en iets voor een ander doen gaan hand in hand

Voor leerlingen van CBS De Wingerd was vorig jaar geen elektrisch apparaat veilig. Doorgebrande föhns of elektrische tandenborstels die het niet meer deden? Zij hielpen hun ouders of buren ervan af! Op school stonden grote inzameldozen klaar.

Wecycle wil kinderen al vroeg bijbrengen dat ze niet meer werkende spullen weg moeten brengen voor recycling. In het hele land deden ruim tweehonderd basisscholen mee aan hun scholeninzamelactie. De Wingerd kreeg een mooie beloning en een certificaat met twee gouden sterren voor deelname aan de actie.

Donatie Jarige Job

Wecycle doneert voor al die inspanningen € 10.000 aan Stichting Jarige Job. Jarige Job bezorgt kinderen uit minder bedeelde gezinnen een onvergetelijke verjaardag! De jarigen ontvangen een Verjaardagsbox met versiering, cadeautjes en traktaties voor op school en thuis. In de apparaten zitten grondstoffen die opnieuw kunnen worden verwerkt.

Wecycle zorgt landelijk ervoor dat afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen worden ingezameld en gerecycled. Inleveren kan bijvoorbeeld bij kinderboerderij De Dierenhof en de Milieustraat.